Bouwen aan de club (1) – Leren door te kijken

(24-11-2019)
Vandaag stapte de D1 in de auto voor de eerste zaalwedstrijd in de hoofdklasse. Het is jaren geleden dat we op dit niveau acteerden en met liefst zeven kinderen die voor het eerste jaar in de D spelen is dat een steile leercurve! We gingen dus weer veel leren vandaag.

De tegenstander was HKC uit Hardinxveld en al snel was duidelijk dat zij ook het nodige talent in de gelederen hebben. Twee jongemannen vielen extra op door zo’n beetje de helft van hun doelpogingen te scoren en minstens driekwart van de totale doelpuntenproductie op zich te nemen. Onze eigen helden moesten snel wennen aan het hogere tempo en dat lukt de tweede helft al best goed. Een fraaie vrije bal en een aantal snelle acties leverden ook nog een handvol doelpunten op. Ondanks de eindstand van 22-5 hadden we weer veel geleerd vandaag.

Daarna was het nog niet klaar, want we mochten meteen door naar de PKC-hal voor het bijwonen van een Korfbal Leaugue wedstrijd. Meervoudig landskampioen PKC, met de nodige internationals in de gelederen, nam het op tegen promovendus Groen Geel. Het werd een geweldige pot korfbal om naar te kijken. We leerden dus weer veel: strijden voor iedere bal, scoren doe je desnoods vliegend in de lucht met één hand en iedere pass is strak en goed. Meest indrukwekkend waren Laurens Leeuwenhoek en Olav van Wijngaarden die werkelijk alles in een moordend tempo kunnen: scoren, passen, afvangen en ijzersterk verdedigen.

Onze kids waren duidelijk voor PKC en trommelden minimaal één sponsorbord een maatje kleiner. Er werd gezongen, staand op de banken gedanst en iedere goal werd met luid gejuich begroet. Kortom: het was een korfbalfeest. Na afloop kwam de hele ploeg van PKC de hoek in om onze helden een high-five te geven. Die handen worden nooit meer gewassen!

We sloten af bij de McDonald’s en droomden ’s nachts van… korfbal.