Bouwen aan de club (2) – Sfeer door nevenactiviteiten

(30-11-2019)
Er wordt zenuwachtig op en neer gekeken tussen het grote raam en de deur van de kantine. Daar ergens zal Sinterklaas vandaan komen straks. Nog maar een keer hardop een liedje zingen dan. Michel en Romek praten en zingen de avond aan elkaar. Het paard durft toch niet over het kanaal! Net als bij het Sinterklaasjournaal komt het uiteindelijk allemaal goed. Alle kinderen gaan tevreden naar huis met snoep en een cadeautje.

De volgende groep kinderen staat alweer klaar. Zij maakten surprises of doen een dobbelspel met een stapel cadeautjes in het midden van de tafel. Ook hier gaat het er gemoedelijk aan toe. Ook hier zal iedereen straks moe en voldaan naar huis gaan.

Sinterklaas, kamp, spokentocht, filmavond, bingo, gala en alle andere activiteiten die de speciale commissie verzint hebben één ding met elkaar gemeen: het heeft helemaal niets met korfbal te maken! Sinds twee jaar hebben we ook een dartclub op woensdagavond. U leest het goed: dat is ook geen korfbal! Dus waarom besteden we daar dan tijd aan? Ga toch korfballen!

De reden is simpel: sfeer en onderling contact met andere leden zijn voor veel leden minstens zo belangrijk als het sporten. Leden die zich thuis voelen binnen de vereniging zijn vaker aanwezig en zeggen minder op. Betrokken leden zullen zich ook vaker inzetten voor de club.

Sinterklaas werd gisteren luidkeels weer naar buiten gezongen, op naar het volgende feestje. Ons eigen volgende feestje is het gala op *zaterdag* 4 januari. Zegt het voort: wij zijn de gezelligste vereniging van Eindhoven en omstreken!