Bouwen aan de club (3) – Gezonde groei

(18-12-2019)
Een gezonde club groeit tot een ledental dat in balans is met zijn capaciteiten. Te snelle groei is niet behapbaar voor een club: te weinig kader om iedereen te trainen en coachen, te weinig plek om te trainen of een te klein clubhuis. Groeien moet geleidelijk gaan zodat iedereen zich welkom voelt en blijft voelen. De groeiproblemen kunnen dan één voor één worden aangepakt.

Op het moment is ons ledenaantal stabiel en hebben we de afgelopen jaren een lichte groei gehad. Maar ons clubhuis en drie kunstgrasvelden kunnen meer aan en zijn eigenlijk ook bedoeld voor een groter aantal leden om echt rendabel te zijn. Groeien gaat vaak van onderaf, wanneer kinderen hun zwemdiploma behalen en een nieuwe sport gaan kiezen. De meeste kinderen beginnen in een F of E-team.

Dus wat is een mooi aantal teams in deze categorie voor onze club? Het antwoord is vier E-teams en drie F-teams. Die aantallen zorgen ervoor dat kinderen kunnen leren van elkaar en op hun eigen niveau kunnen spelen. Het ene kind heeft nu eenmaal meer talent dan het andere of korfbalt al vanaf de Kangoeroe Klup. Op dit moment zitten we met twee (bijna drie) E-teams en één F-team dus aan de lage kant. Tijd voor groei!

Wij hebben iets moois te bieden: een mooie sport beoefenen bij de gezelligste club van Eindhoven en omstreken. We bieden naast korfbal ook veel nevenactiviteiten. Maar wie weet dat allemaal? Hoeveel mensen in de wijk Heesterakker weten dat er korfbal gespeeld wordt op sportpark Bokt? Hoeveel kinderen weten dat de sport korfbal bestaat en supercool is om te doen? Op TV zie je alleen voetbal.

Tijd voor actie! We zoeken een groepje mensen die ons ledenwerf-/promotieteam wil gaan vormen. Samen bedenken jullie goede manieren om kinderen te laten weten dat we bestaan en te laten ervaren wat korfbal is door mee te doen. Kidstrainingen, open dagen, thema-trainingen, neem-je-vriendjes-mee-dagen, korfbal op school: er zijn vast ideeën genoeg. Verzin het, plan het en voer het uit. PSV/lifovragen.nl biedt alle hulp die je nodig hebt, we zoeken kartrekkers om het uit te voeren.

Aanmelden kan bij onze voorzitter: .
Wie doet er mee?