Corona crisis update

corona crisis virus
Lieve leden en ouders van PSV/lifovragen.nl,

En zo zijn we met zijn allen binnen een paar weken in een serieuze corona crisis beland. Een crisis die iedereen van ons wel op één of andere manier treft. Sommige mensen verliezen (tijdelijk) hun werk, anderen kunnen gelukkig vanuit huis werken. Mensen met vitale beroepen, waaronder ook een aantal van onze leden en ouders, hebben het wellicht drukker dan ooit. En zeker voor de leden die ziek zijn of zieken in hun omgeving hebben zijn dit zware tijden. Wij hopen het beste voor iedereen die op een of andere manier getroffen is.

Géén (competitie-)korfbal meer tot de zomervakantie

Daarnaast vallen er naast werk en school nog een hoop andere dingen weg, voor ons allemaal geldt dat in ieder geval voor onze gezamenlijke passie, namelijk KORFBAL! Geen trainingen en wedstrijden, maar ook geen (fysieke) nevenactiviteiten die onze gezelligste vereniging van Eindhoven zo kenmerken.

De korfbalbond KNKV heeft inmiddels bekend gemaakt dat er dit seizoen niet meer gekorfbald gaat worden in competitieverband. Hoe dat met trainingen zit zullen we moeten bezien, wij houden ons aan de richtlijnen van de overheid. Op dinsdag 21 april vindt er weer een nieuwe persconferentie plaats waarin de overheid bekend maakt hoe we ervoor staan en of maatregelen opnieuw verlengd moeten worden. Woensdag 22 april vergadert het bestuur om te kijken wat dit voor ons betekent, waarna we dat uiteraard weer met jullie delen.

Financiën en contributie

Naast dit alles op sportief vlak gaat de corona crisis voor onze club ook wat betekenen op financieel gebied. Omdat er de komende periode tot aan de zomervakantie een substantieel deel van onze inkomsten wegvalt krijgen we financieel een flinke klap te verwerken. Het is nog onzeker of we aan de kostenkant wat gecompenseerd gaan worden, vooralsnog lopen alle kosten gewoon door.

Om deze situatie het hoofd te bieden hopen we dat elk lid zijn of haar bijdrage hieraan wil en kan leveren. Daarom hebben we besloten om de komende periode de contributie op de normale manier te blijven incasseren. Dat is momenteel onze enige bron van inkomsten. Wij realiseren ons echter dat er een situatie kan ontstaan dat leden of gezinnen bijvoorbeeld door terugval in inkomen in betalingsproblemen komen. Wij verzoeken deze leden met klem om zo snel mogelijk contact op te nemen met ondergetekende. Uiteraard zoeken wij voor iedere individuele situatie een passende oplossing.
Met de bijdrage van eenieder kunnen we deze situatie aan en kunnen we straks weer op een gezonde manier van start!

De gezelligste vereniging van Eindhoven

Naast alle uitdagingen en onzekerheden merken we meer dan ooit dat we de gezelligste vereniging zijn, óók in (corona) crisistijd. Ten eerste hebben wij veel waardering waarop er tóch dingen georganiseerd worden en iedereen doorgaat om de vereniging draaiende te houden. Zo is er in no-time een uitleenactie voor materiaal op poten gezet, inclusief een coole challenge. Ook was de home-style quiz een doorslaand succes en erg professioneel georganiseerd. Klasse!
Het doet goed te zien dat iedereen op zijn of haar manier een bijdrage levert om deze lastige onzekere tijd door te komen, waarvoor hartelijk dank. En vooral: houd vol! Wij hopen dat we elkaar zo snel mogelijk weer gezond kunnen treffen op het veld.

Als laatste wil ik iedereen die vragen heeft, ergens tegenaan loopt, iets wil organiseren of wat anders wil delen van harte uitnodigen om contact op te nemen met het bestuur. Dat kan via secretaris@psvkorfbal.nl of 06-51127487

Namens het bestuur van PSV/lifovragen.nl
Maarten de Rooij