In Memoriam: Hans Korsen, Erelid en lid van verdienste van onze vereniging.

Op 20 augustus j.l. bereikte ons het droevige bericht dat ons Erelid en Lid van Verdienste Hans Korsen is overleden. Hans heeft veel voor onze vereniging en voor de korfbalsport in het algemeen betekend.

Hans kwam uit Den Haag en is daar opgegroeid, onder meer tot topkorfballer bij HKV. Bij het 50-jarig jubileum van PSV Korfbal in 1963 speelde Hans in het Nederlands korfbalteam tegen de PSV-selectie in het Philips stadion. Deze kennismaking was blijkbaar goed bevallen want even later kwamen Hans en zijn vrouw Wil naar PSV in Eindhoven. Het werk van Hans had het gezin Korsen van Den Haag naar Enschede (KV Rigtersbleek) en daarna naar Eindhoven gebracht: een “zakelijke” transfer. Het rood-witte shirt van Rigtersbleek konden ze aanhouden.

Hans werd eerst selectiespeler (later heeft hij ook nog in PSV 2 en PSV 3 gespeeld). Daarna was hij jarenlang trainer/coach van de selecties. Onder leiding van Hans is PSV voor de laatste keer uitgekomen in de hoofdklasse. Na zijn carrière als hoofdcoach werd hij -inmiddels op respectabele leeftijd- gevraagd om de lagere senioren te gaan trainen. Nadat hij ook dat een aantal jaren naar tevredenheid gedaan had droeg hij zijn inmiddels beroemde en beruchte fluit met enige ceremonie over aan zijn opvolger Kees de Rooij. Overigens wilde Hans van een consumptie na de training op kosten van de vereniging niks weten, dat was een principekwestie. Die betaalde hij altijd zelf, zo sponsorde hij de vereniging ook nog eens.

Hans was altijd enthousiast, direct, luidruchtig maar eerlijk! En vooral trouw aan PSV Korfbal. Hij en zijn gezin maakte vrienden voor het leven. De vele vrijwilligerswerkzaamheden (o.m. Tubbertbeheerder) die Hans in de loop van de jaren voor PSV heeft gedaan maakten hem eerst Lid van Verdienste en bij het 100-jarig bestaan van PSV Korfbal in 2013 is Hans benoemd tot Erelid.
Hans is altijd verbonden gebleven aan PSV en regelmatig zagen we hem nog op het veld of in de zaal om naar zijn kleinkinderen of naar het eerste te komen kijken. Hij voorzag de wedstrijden geregeld op zijn eigen manier van commentaar. Wij zullen zijn “praatjes” op het terras gaan missen.

Wij wensen Peter en Kitty met hun gezinnen en de overige nabestaanden veel sterkte met dit verlies, maar ook veel mooie herinneringen aan Hans.

Bestuur PSV Korfbal//lifovragen.nl

Follow by Email